Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola,
Általános Iskola és Kollégium
5000 Szolnok, Bajcsy-Zsilinszky út 2
Telefon: +36 (21) 2511-4000
E-mail: titkarsag@htaszakiskola.hu
Honlap: www.htaszakiskola.hu

TÁMOP-3.3.8. - 12/2-2012-0047 számú Esélyegyenlőség alapú fejlesztés

a HTA Szakiskolában.

Esemény időpontja: 2015. május 22.

Esemény helyszíne: Wininvestor Zrt., Szolnok

A megtervezett üzemlátogatásra csak a második megbeszélt időpontban kerülhetett sor, szervezési problémák miatt. a meglátogatott cég karakteréből adódóan az üzemlátogatáson elsősorban a számítógép –szerelő. – karbantartó szakmát már elvégezettek vagy éppen végzők vettek részt, sajnos három diák betegség miatt nem tudott eljönni.

A látogatás vezetője Keleti László vezérigazgató-helyettes volt, aki közvetlen és közérthető módon vezetett bennünket körbe, ugyanakkor szakmailag felkészült volt. Először az árusító részt tekintettük meg, ahol a diákok megismerkedtek a bolt üzleti alapelveivel, a rendelési, számlázási, esetleg kiszállítási tudnivalókkal. A második részben a számítógépes szervíz üzemrészekbe mehettünk be, ahol a különböző informatikai munkákkal a hozzájuk szükséges megfelelő körülményekkel ismerkedtünk. Végezetül megtekinthettük a több tanteremből álló oktatási részt is ahol a tanár és a kiszolgáló informatikus rendszergazda szemszögéből láthattuk a működést.

A látogatás során fényképeket készítettünk azokon a részeken, ahol erre engedélyt kaptunk, sajnos a szervizben nem járultak hozzá fotók készítéséhez. A látogatás során mindenhol volt lehetőség kérdések feltételére, az oktatási részen pedig a működést is megtekinthettük.

A diákokat elsősorban a különböző munkakörökben ellátandó feladatok, az azokért járó díjazás érdekelte, de szakmai – informatikai kérdéseket is tettek fel.

Véleményem szerint egy nagyon érdekes kirándulás volt, ami segített megismerni olyan munkaköröket és a közöttük lévő különbségeket, melyek ismerete feltétlenül szükséges lesz a diákok számára a munkahelykeresés, munkavállalás közben.

 

Szolnok, 2015. május 28

 

         Erdei Péter

         tanár