Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola,
  Általános Iskola és Kollégium
  5000 Szolnok, Bajcsy-Zsilinszky út 2
  Telefon: +36 (21) 2511-4000
  E-mail: titkarsag@htaszakiskola.hu
  Honlap: www.htaszakiskola.hu

  TÁMOP-3.3.8. - 12/2-2012-0047 számú Esélyegyenlőség alapú fejlesztés

  a HTA Szakiskolában.

  Esemény időpontja: 2015. május 22.

  Esemény helyszíne: Wininvestor Zrt., Szolnok

  A megtervezett üzemlátogatásra csak a második megbeszélt időpontban kerülhetett sor, szervezési problémák miatt. a meglátogatott cég karakteréből adódóan az üzemlátogatáson elsősorban a számítógép –szerelő. – karbantartó szakmát már elvégezettek vagy éppen végzők vettek részt, sajnos három diák betegség miatt nem tudott eljönni.

  A látogatás vezetője Keleti László vezérigazgató-helyettes volt, aki közvetlen és közérthető módon vezetett bennünket körbe, ugyanakkor szakmailag felkészült volt. Először az árusító részt tekintettük meg, ahol a diákok megismerkedtek a bolt üzleti alapelveivel, a rendelési, számlázási, esetleg kiszállítási tudnivalókkal. A második részben a számítógépes szervíz üzemrészekbe mehettünk be, ahol a különböző informatikai munkákkal a hozzájuk szükséges megfelelő körülményekkel ismerkedtünk. Végezetül megtekinthettük a több tanteremből álló oktatási részt is ahol a tanár és a kiszolgáló informatikus rendszergazda szemszögéből láthattuk a működést.

  A látogatás során fényképeket készítettünk azokon a részeken, ahol erre engedélyt kaptunk, sajnos a szervizben nem járultak hozzá fotók készítéséhez. A látogatás során mindenhol volt lehetőség kérdések feltételére, az oktatási részen pedig a működést is megtekinthettük.

  A diákokat elsősorban a különböző munkakörökben ellátandó feladatok, az azokért járó díjazás érdekelte, de szakmai – informatikai kérdéseket is tettek fel.

  Véleményem szerint egy nagyon érdekes kirándulás volt, ami segített megismerni olyan munkaköröket és a közöttük lévő különbségeket, melyek ismerete feltétlenül szükséges lesz a diákok számára a munkahelykeresés, munkavállalás közben.

   

  Szolnok, 2015. május 28

   

           Erdei Péter

           tanár